Daniël (l) en Pepijn.
Daniël (l) en Pepijn.

Lokaal 7: Die Hangjeugt

Nieuws

Lokaal 7 maakt voor alle leeftijdscategorieën programma’s. Ook aan jongeren wordt gedacht. Al weer een kleine 4 jaar geleden zijn Daniël Scholten en Pepijn van Schaik gestart met het radioprogramma ‘Die Hangjeugt’.

”Dit programma is dus vooral bedoeld voor jongeren, maar dat betekent niet dat ouderen niet mee kunen luisteren”, aldus Daniël Scholten. De hitmuziek is het meest gedraaide genre in het programma, maar daarnaast worden voor jong en oud heel veel verschillende muziekstijlen gedraaid. Zo komt er elke week een verrassingsplaat langs. Dit is een nummer dat net is uitgekomen en waarvan de radiomakers denken dat het een grote hit zal worden.

Behalve de verrassingsplaat kent het programma ook de nieuwsplaat. Bij dit onderdeel wordt een nummer gezocht dat past bij het nieuws van afgelopen week. Dit is elke week weer een uitdaging omdat vooraf niet bekend is wat voor een nieuws er langs komt.

Als laatste is er de hi ha ho tijd: ”Hierin draaien we elke week aan ons rad. Op het rad staan vier categorieën: de nummer één en nummer zeven van de top 25, hip hop en de laatste categorie is hardstyle. De categorie waar het rad op uit komt zullen we dan draaien, dus als er bijvoorbeeld nummer één van de top 25 uitkomt zullen wij de huidige nummer één draaien. Ook hebben we een vakje met alles en als dat vakje gedraaid wordt, zullen we alle categorieën draaien”, aldus Pepijn van Schaik.

Dit jongerenprogramma kent ook een Instagram account: @die_hangjeugt. Daar wordt met regelmaat iets opgezet. Ook is er voor de luisteraars ruimte om daar vragen te stellen die weer in de show behandeld en beantwoord worden. Die Hangjeugt is donderdag te beluisteren van 18.00 uur tot 20.00 uur. Zaterdag is er een herhaling van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, via de website www.lokaal7.nl en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist. Sinds kort is ook Lokaal 7 TV van start gegaan. Kijk mee op Ziggo kanaal 44. Meer hierover binnenkort!

Lees ook