Het leven van Sjaan en Theo kabbelt gemoedelijk door.
Het leven van Sjaan en Theo kabbelt gemoedelijk door.

60-jarig bruidspaar Theo en Sjaan van Zoggel uit Middelrode hoopt nog lang gezond te blijven

Nieuws

MIDDELRODE – Met naaste familie en vrienden vieren Theo en Sjaan van Zoggel uit Middelrode op zondag 14 april dat zij 60 jaar geleden in de huwelijksboot stapten. Uiteraard na een aantal jaren verkering. Een hele tijdspanne die vraagt om een korte terugblik.

Door Wendy van Lijssel

Theo en Sjaan kenden elkaar al toen de vlam in de pan sloeg tijdens de kermis in Loosbroek. Sjaan is geboren en getogen in Vorstenbosch. “Ik kom uit een gezin met vijf kinderen. Mijn moeder stierf toen ik 2 jaar oud was. Mijn vader was pas 33 jaar oud. We hadden thuis een boerderij. Hij is nooit meer getrouwd. Mijn opa en oma woonden tegenover ons en mijn vader had een paar vrijgezelle broers. Iedereen hielp met het werk op de boerderij en het huishouden. Terwijl ik opgroeide ben ik ook steeds meer gaan doen en uiteindelijk heb ik thuis veel en hard gewerkt”, blikt Sjaan terug.

Theo is geboren en getogen ‘op den Dreef’ in Middelrode. Hij had vijf broers en een zus. Ook zijn ouders hadden een boerderij waar Theo mee hielp maar: “Ik heb ook een jaar gewerkt op een boerderij in de Noordoostpolder. Daar deed ik van alles. Van drainage leggen tot het rijden van een ‘rups’. Ik heb in dienst gezeten, ben vrachtwagenchauffeur geweest en heb jaren bij een meelfabriek in Middelrode gewerkt. Uiteindelijk ben ik naar school gegaan en ben ik metselaar geworden. Ik heb 29 jaar bij bouwbedrijf Pennings in Rosmalen gewerkt”, vertelt Theo opgewekt.

“Vroeger had je niet veel traktement dus we gingen met vrienden ook vaak ‘buurten’ bij boerderijen in de buurt. Ik was met vrienden al eens bij Sjaan thuis geweest. Vervolgens kwamen we elkaar tegen op de kermis en heb ik haar naar huis gebracht. Zo is het begonnen”, memoreert Theo lachend.

Na vier jaar verkering werd er een huis gehuurd en stapten zij de huwelijksboot in. Na anderhalf jaar bouwde Theo zelf een huis en daar wonen zij al 58 jaar. Het stel heeft drie zonen; Henrie, Willie en Hans en die hebben op hun beurt weer gezorgd voor twee kleinkinderen. Ook jongens overigens.

Dure auto’s en buitenlandse vakanties waren niet aan het stel besteed. “We zijn zonder luxe opgegroeid. We zijn met heel weinig tevreden”, stellen beiden vast. Daar is geen letter van gelogen. Ernaar vragend blijkt hun leven er een van eenvoud. Dagtripjes maken in plaats van lange vakanties en plezier hebben in de schapen, kippen en herten die ze thuis hielden. Theo ging met 57 jaar met pensioen. Hij was lang vrijwilliger bij Tafeltje Dekje en was actief voor de kerk in Middelrode. Sjaan zong maar liefst 31 jaar bij het gemengd koor.

Inmiddels is Theo nét 90 jaar oud geworden en staan er bij Sjaan al 93 jaar op de teller. De honderd meter horden worden daarom niet meer gehaald. Met plezier gaat Theo wekelijks in de buurt een paar uur biljarten ’s middags en verder kabbelt het leven gewoon gemoedelijk door. Hun 60-jarige huwelijk op zondag 14 april laten ze echter niet stilletjes voorbijgaan, maar wordt met naaste familie en vrienden gevierd. Veel wensen hebben ze niet behalve: “We hopen nog lang gezond te blijven.”

Lees ook