Afbeelding

Ontwikkel je digitale vaardigheden met Klik&Tik in Den Dungen

Nieuws

DEN DUNGEN - Het lijkt vanzelfsprekend om te kunnen werken met een computer en het internet, maar dat geldt niet voor iedereen. Daarom biedt Bibliotheek Den Dungen de gratis cursus Klik & Tik aan, waarbij je kennis maakt met verschillende programma’s en leert hoe je bijvoorbeeld op internet kunt zoeken en een e-mail kunt versturen.

Wil je meer met de computer doen, maar heb je geen idee hoe het werkt? Dan zijn de verschillende modules van het online oefenprogramma Klik & Tik iets voor jou. Wil je echt bij de basis beginnen, dan kies je voor de module ‘de start’. Wil je leren hoe het internet werkt en wat je daarop allemaal kunt, dan begin je bij de module ‘het internet op’. En zo zijn er nog vele andere modules. Met behulp van filmpjes leer je hoe het een en ander werkt en daarna kan je zelf oefenen. Je doet de digitale cursus zelfstandig (dus niet klassikaal) en in je eigen tempo.

Heel goed als je je eigen laptop meeneemt, maar de bibliotheek heeft er ook een paar om te gebruiken. Om thuis te kunnen oefenen is het wel van belang dat je thuis over een computer, laptop of tablet beschikt.

Deze cursus is geschikt voor mensen die nog niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt.

Klik & Tik wordt begeleid door vrijwilligers en vindt plaats in Bibliotheek Den Dungen.

Start op woensdag, 24 april, van 09.30 tot 11.30 uur. Deelname is gratis, maar je moet je wel van te voren aanmelden. Dat kan via 06-48133372 of kliktik@biebdendungen.nl. contactpersoon: Franny van Geest.

Lees ook