Afbeelding

Repair Café in Dorpstafel Gemonde

Nieuws

GEMONDE - Op 17 april staat het team van Repair Café Gemonde weer voor u klaar. Het Repair Café wordt goed bezocht door dorpsgenoten. De afgelopen keren waren de vrijwilligers de hele ochtend in de weer met hun reparaties.

Het team dat de herstelwerkzaamheden verricht bestaat uit vier vaste medewerkers. Christine verstelt uw kleding, Henk en John doen de reparaties aan elektrische apparaten en ook aan allerlei andere spullen die kapot zijn. David repareert horloges, sieraden, en bijvoorbeeld ook kinderspeelgoed waar elektronica inzit.

Er is nu ook de mogelijkheid om u te helpen met het omgaan van uw smartphone. Zoals het sturen van foto’s, het downloaden van apps en het herkennen van ‘vreemde berichtjes’ op uw telefoon. Het team van Repair Café werkt voor u en voor het milieu. Weggooien is zonde, omdat we steeds zuiniger met onze grondstoffen om moeten gaan.

U bent allen welkom in ’t Schufke achter Café Zaal De Schuif. Om 10.00 uur gaan de vrijwilligers beginnen. Kom zo vroeg mogelijk, dan is er voldoende tijd om de reparatie uit te voeren. Tijdens het wachten schenkt de Dorpstafel een kopje koffie of thee en kan u gezellig een praatje maken met dorpsgenoten of meekijken naar de reparaties.

Die zijn gratis, maar het benodigde materiaal of onderdelen hiervoor neemt u zelf mee. Zorg ervoor dat u het materiaal schoon aanlevert. Een kleine bijdrage voor de koffie of thee wordt op prijs gesteld. Daarmee kan de Dorpstafel blijven draaien.

Lees ook