Afbeelding

Lokaal 7: Lokaal nieuws

Nieuws

SINT-MICHIELSGESTEL - Televisie is niet meer wat het ooit was. Met name jongeren geven steeds vaker de voorkeur aan streamingdiensten boven traditionele tv. Streamingdiensten die zowel via internet en tv worden aangeboden en dus vrijwel altijd en overal beschikbaar zijn. Toch is traditionele tv niet volledig uit de gratie geraakt. Met name lokale omroepen die vaak ook online nieuws en radio verzorgen, worden (lokaal) nog goed bekeken. 

De kracht van een lokale omroep ligt voor de hand: de lokale invalshoek. Wanneer landelijke tv-kanalen worden aangezet, dan raakt men op de hoogte van landelijk nieuws en ook wordt er natuurlijk het nodige entertainment geboden. Lokaal nieuws krijgt op de landelijke televisie echter maar weinig aandacht, terwijl dit juist het soort nieuws is waarvan veel Nederlanders graag op de hoogte blijven. Lokaal nieuws spreekt tot verbeelding, omdat het herkenning oproept. Het gebeurt soms letterlijk om de hoek en juist daarom willen mensen ervan weten. Sinds kort is het Lokaal7 tv kanaal ook actief. In samenwerking met de omliggende lokale omroepen brengt Lokaal 7 nieuws uit de kring Den Bosch.

Lokale omroepen zorgen er hierdoor voor dat de media hun traditionele, controlerende functie blijven vervullen. Omroepen houden namelijk niet alleen mensen op de hoogte, maar zorgen ook dat lokale politici verantwoording afleggen aan hun kiezers. Pas als burgers weten van de handel en wandel van het plaatselijke bestuur, kan deze verantwoording plaatsvinden. Inwoners van Sint-Michielsgestel hebben niet alleen de beschikking over Lokaal 7 FM als lokale nieuwsbron maar ook weekblad De Brug volgt het lokale nieuws op de voet. Met andere woorden: inwoners uit onze gemeente die hun eigen dorp en regio graag op de voet volgen, hebben daarin wat te kiezen.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM en digitaal via de website www.lokaal7.nl of de lokaal 7 app. De programma’s zijn altijd terug te beluisteren via onze website bij uitzending gemist. Check voor de beelden van Lokaal 7 uw TV kanalen (Ziggo kanaal 44).

Lees ook