Afbeelding

Dodenherdenking Berlicum-Middelrode

Nieuws

BERLICUM-MIDDELRODE - Op zaterdag 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog uit Berlicum-Middelrode.

Na de Stille Tocht vanaf Den Durpsherd zal een korte herdenking plaatsvinden in het processiepark nabij het monument waar een aantal zitplaatsen beschikbaar is. Met aanwezigheid van het Sint Joris Gilde, muziekvereniging TOG, Scouting Berlicum, enkele sprekers en muzikanten, gaan de deelnemers samen herdenken en stilstaan bij de grote offers die de slachtoffers brachten voor onze vrijheid. We herdenken dit jaar met het thema ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’. Hiermee vragen we aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nog steeds zichtbaar zijn. Voor de herdenking Berlicum-Middelrode wordt door één van de sprekers een persoonlijke verhaal verteld, de herinneringen van een bewoner uit Berlicum tijdens de oorlog, opgeschreven door de kleinkinderen.

Belangstellenden zijn welkom om 19.15 uur bij Den Durpsherd voor de Stille Tocht naar het processiepark waar bij de monumenten de herdenking en de kranslegging plaatsvindt. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen, waarna gelegenheid is om bloemen te leggen. Na afloop kunt u elkaar ontmoeten in Den Durpsherd. U bent van harte uitgenodigd voor deze herdenking.

Lees ook