Afbeelding

Prachtig weekend voor Sint Joris Berlicum

Nieuws

BERLICUM - De teerdag van het Sint Joris Gilde was op zaterdag 20 april. Buiten was het koud, maar binnen waren we lekker creatief bezig met een originele bloemenhanger als resultaat.

Hoofdman Ad van Lith vertelde in het officiële gedeelte dat er een hoop gebeurd was in het afgelopen jaar. Behalve een nieuwe Koning en een nieuwe Keizer, zijn er ook nieuwe Statuten en een nieuw Huishoudelijk Reglement. De actie: ”Vrienden van het Gilde” gaat van start en de handboogbaan is klaar.

De jubilarissen van dit jaar werden in de bloemetjes gezet. Henk van Helvoort 40 jaar, Wim Vos 50 jaar, Wim van Uden 50 jaar, Willy van Lieshout 60 jaar, Henk van Uden 60 jaar en Hendrik van Rooij 60 jaar Gildebroeder. Hans Vorstenbosch is 60 jaar Sappeur.

De prijzen voor de interne schietwedstrijden werden uitgereikt: Arnold van Lith, John van der Zanden en Henk Jansen werden kampioen in respectievelijk de A-, de B- en de 65+-klasse. De eerste plaats voor Kunst en Geluk ging eveneens naar Arnold van Lith en de winnaar van de alternatieve competitie was Willy van Lieshout. Ook voor de vrouw van de kastelein was er traditiegetrouw een bloemetje. Dat werd dankbaar in ontvangst genomen door Toos van Casteren.

Op zondag 21 april trokken we in vol ornaat ’s-morgens om 9.30 uur naar de Sacramentskerk in Middelrode. Frank van Roermund ging ons voor tijdens de eucharistieviering, die door het parochieel zangkoor muzikaal opgeluisterd werd. De H. Mis werd besloten met de installatie van Tiny Pijnenburg als Oud Deken en de overhandiging van het Keizersschild door onze nieuwe keizer Sjef Hoevenaars aan de nieuwe koning Will van Casteren. Gerry van der Schoot was als afvaardiging van Kring Maasland aanwezig om jubilaris Wim Vos extra te huldigen voor zijn vele verdiensten voor het gilde. Na de dienst volgden natuurlijk de vendelgroet en de pannenkoek op het kerkplein. Daarna poseerde het gilde bij het oude gemeentehuis voor een groepsfoto. Met een gezellige Brabantse koffietafel in de Sint Jorishof werd het weekend afgesloten. www.sint-joris-berlicum.nl

Lees ook