Afbeelding

Koningsdag Gemonde koud maar hartverwarmend

Nieuws

GEMONDE - Na een koningsnacht met louter Gemondse DJ’s trotseerde de jeugd op zaterdagmorgen massaal de regen en kou om aan de spelletjes deel te nemen. ‘s Middags namen 21 teams het voetballend tegen elkaar op bij het 6 tegen 6 toernooi. Het Oranjecomité en VV Irene hadden hun krachten gebundeld om een mooie koningsdag te organiseren.

Het Oranjecomité en Voetbalvereniging Irene uit Gemonde zijn een flink aantal weken bezig geweest om een prachtige koningsdag in elkaar te zetten. Daarvoor was er op sportpark De Laat een grote tent opgebouwd die de centrale plek vormde voor de dag. Zoals iedere zichzelf respecterende gemeenschap, heeft ook Gemonde een koningsnacht opgezet die op vrijdagavond 26 april begon met optredens van diverse DJ’s. 

Alle seniorenteams van de voetbalclub hadden een duo afgevaardigd om mee te doen aan de DJ-night. Ze werden aangemoedigd door de ruim 200 bezoekers om hun setje lekker te laten swingen. Het was van acht uur ‘s avonds tot één uur nachts flink bal in de tent.

Zaterdagochtend was het de beurt aan de schoolgaande jeugd van Gemonde door te beginnen met het koningsdagdansje. De 59 kinderen lieten zich niet door de regen en kou weerhouden om te genieten van de leuke spellen die het Oranje comité had verzameld. De kinderen (van groep 1 tot en met groep 8) maakte aan het einde van de ochtend, nadat ze nog een frietje hadden gekregen, plaats op het sportpark voor het 6 tegen 6 toernooi.

Door twaalf seniorenteams, zes damesteams en drie jeugdteams werd er gestreden om de eer en de consumptiebonnen. De weergoden waren de mensen s’-middags beter gezind dan in de morgen. Na een sportieve middag waarbij het damesteam “Héé Twan” en het herenteam “Hijkeurhemafdiekwal” en het jeugdteam “BDEKR” de eerste prijs in hun categorie mee naar huis namen. De dag werd afgesloten met DJ Nick van Hal en zanger Guus Doggen.

Al met al weer zeer geslaagde koningsdag festiviteiten in Gemonde met veel dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Gelukkig was de tent groot genoeg, maar als er volgend jaar gebouwd is in Gemonde, dan moeten we mogelijk aan een grotere tent.

Afbeelding

Lees ook