Sam Timmermans werd derde
Sam Timmermans werd derde

Geen finaleplaatsen ’t Dupke bij NK Tête-à-tête

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - Zondag werden in Harderwijk de Nederlandse Kampioenschappen Tête-à-tête voor jeugd, vrouwen en mannen gehouden. Maar liefst 8 leden van JBC ’t Dupke wisten zich te kwalificeren voor dit Nederlands Kampioenschap, 3 vrouwen, 4 mannen en 1 jeugdlid.
Helaas was er geen finaleplaats (en dus ook geen nationale titel) voor een van de leden van JBC ‘t Dupke.
Sam Timmermans kwam bij de jeugd nog het dichtst bij een finaleplaats. Zij wist zich als enige van JBC ’t Dupke te plaatsen voor de halve finale. In die halve finale verloor zij met 13-6 en daarmee verloor zij dus ook haar aspiraties voor de titel. Ze won daarmee wel de bronzen medaille.
Bij de mannen zaten Cas Schellekens en Joey van Doorn heel dicht bij de halve finales. Zij werden respectievelijk 5de en 6de. Net niet genoeg dus, want alleen de beste 4 plaatsten zich voor de halve finales. Bij de vrouwen werd Noëlle Viguurs 5de waardoor ook zij de halve finales net misliep.
Bij petanque (of jeu de boules) komt de spelvorm tête-à-tête het minste voor. Petanque wordt meestal met twee tegen twee (doublet) of drie tegen drie (triplet) gespeeld. Bij tête-à-tête gaat het om één tegen één waarbij iedere speler 3 ballen heeft. Een speler moet dus zowel het plaatsen als het tireren (schieten) beheersen. Meer nog dan bij doublet en triplet speelt tactiek een belangrijke rol bij deze spelvorm. De keuze om dan wel te plaatsen dan wel te schieten is heel belangrijk.

Lees ook