Afbeelding

Nacompetitie BMC om promotie

Sport

BERLICUM – Dankzij een 2-3 uitzege tegen Teisterbanders zit het seizoen van BMC er nog niet op. De ploeg mag nacompetitie spelen om promotie.

Er stond het nodige op het spel voor beide teams. BMC moest minimaal gelijkspelen om de nacompetitie voor promotie te bereiken. Teisterbanders moest minimaal winnen om nog kans te maken de nacompetitie voor degradatie te ontlopen.

De wedstrijd begon behoorlijk onrustig, maar het was een speler van Teisterbanders die met een prachtig afstandsschot de score op 1-0 bracht. Na zo’n 25 minuten trok BMC het initiatief naar zich toe, wat echter nog niet tot kansen leidde. Bram van de Doelen moest na 30 minuten het veld met een blessure verlaten en werd vervangen door de altijd met veel inzet spelende Ismaan Abdi.
Het duurde tot vlak voor rust totdat Dennis van de Steen met een loepzuiver schot van 25 meter van het doel de 1-1 op het scorebord bracht. Vlak na rust kreeg Ismaan een mooie kans de stand op 1-2 te brengen maar het was helaas even daarna onze betrouwbare doelman Jesper Langenhijzen die de bal zeer ongelukkig het veld inbracht en zo de spits van Teisterbanders een cadeautje gaf.

Gelukkig was het Joost Mathijssen die de stand weer gelijktrok na prima doorzetten. En niet geheel toevallig was het nog eens Joost die zijn goede wedstrijd bekroonde met een tweede treffer en zo de stand op 2-3 bracht.
Noud Voets verving in de 80e minuut de moegestreden Bram Verhoeven, terwijl het toch echt wel Robin van der Heijden was die meer dan een uur aan het warmlopen was. Tactisch was het uiteraard te begrijpen dat Ton Berens een spits voor een spits inbracht, maar wel de complimenten voor de teamspirit van Robin.
Zo aan het einde van het reguliere seizoen mag ook wel eens gezegd worden dat BMC in de laatste periode de verdediging ook prima op orde heeft. BMC gaat zich nu opmaken voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie, die op 4 juni uit tegen Avesteyn begint.