Afbeelding

Start Ondernemersfonds Sint-Michielsgestel en Gemonde

Ondernemend

SINT-MICHIELSGESTEL - Door de gemeente Sint-Michielgestel is er in overleg met de ondernemersverenigingen in 2019 een initiatief gekomen voor het aanstellen van twee kwartiermakers, één voor Sint-Michielsgestel Gemonde en Den Dungen en één voor Berlicum/Middelrode.

Zij hebben een onderzoek gedaan naar de daadkracht bij ondernemers voor het heffen van reclamebelasting. Dit heeft erin geresulteerd dat de gemeenteraad in december 2022 heeft besloten per 1 januari 2023 te gaan belasten. Kwartiermaker Ralf Immens heeft vervolgens diverse ondernemers benaderd om zitting te nemen in het bestuur van Ondernemersfonds Sint-Michielsgestel Gemonde. Deze beoogd bestuursleden behartigen de belangen vanuit diverse invalswegen, zoals horeca, centrum, retail, aanloopstraten en Gemonde maar bovenal de belangen van de ondernemers. 

Vanaf de eerste dag zijn de bestuursleden met veel enthousiasme begonnen aan de invulling van het ondernemersfonds. Dit heeft geresulteerd dat op 16 mei jl. officieel de akte werd gepasseerd voor oprichting van Stichting Ondernemersfonds Sint-Michielsgestel Gemonde. 

Stichting Ondernemersfonds Sint-Michielsgestel en Gemonde heeft als doel om de lokale economie te stimuleren en de leefbaarheid van het gebeid te verbeteren. De stichting is er van, voor en door ondernemers.
Het bestuur van het ondernemersfonds beheert de geheven reclamebelasting van Sint-Michielsgestel en Gemonde. Door middel van de samenwerking op te zoeken met de gemeente, de inwoners en de ondernemers willen we de maatschappelijke betrokkenheid tonen. Een goed verbonden en aantrekkelijke omgeving met een passend aanbod van winkels, horecavoorzieningen en evenementen realiseren.
Het bestuur van het ondernemersfonds bestaat uit bevlogen en ervaren ondernemers uit het werkgebied, die zich belangeloos willen inzetten voor de gemeenschap. Zij hebben inmiddels al verschillende ideeën en plannen bedacht voor het komende jaar, en hoopt op ambassadeurs die dit mee willen gaan steunen en uitvoeren. Het bestuur zal zich aan de belastingplichtigen op een informatieavond in Juni voorstellen en hun plannen verder bespreken. We luisteren dan ook graag naar de ondernemers wat hun ideeën zijn.

Het nieuwe ondernemersfonds biedt volop kansen en mogelijkheden voor de lokale economie en gemeenschap. Het is dan ook fantastisch om te zien dat er zoveel betrokkenheid en enthousiasme is vanuit de lokale ondernemers en het nieuwe bestuur. Het bestuur kijkt vol vertrouwen uit naar de toekomst van het ondernemersfonds Sint-Michielsgestel Gemonde. Zoals in de advertentie van vorige week in de Brug vermeld, is het ondernemersfonds nog opzoek naar Community manager om het bestuur te ondersteunen.

Je kunt alle activiteiten volgen op de website www.ondernemersfondsgg.nl en op de facebook pagina van het fonds.

Lees ook