Afbeelding

Open Dag bij Innovatielocatie Ontmoetinghuis De Beemden

Ondernemend

SINT-MICHIELSGESTEL - Ze zijn trots op hun locatie. Daarom laat Ontmoetinghuis De Beemden in Sint-Michielsgestel tijdens een Open Dag op zaterdag 4 november vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur graag aan iedereen zien wat zij allemaal doen, welke grote uitdagingen eraan komen en wat zij doen om die adequaat het hoofd te bieden. Iedereen die nieuwsgierig is of zich op wat voor manier dan ook verbonden voelt, dat al is of interesse heeft om de verbinding te maken als toekomstig bewoner, werknemer, vrijwilliger of Vriend Van, is van harte welkom voor een kijkje achter de schermen.

Door Wendy van Lijssel

“Ontmoetingshuis De Beemden is veel meer dan een zorglocatie met appartementen. Het is een belangrijke connectie in Sint-Michielsgestel. Dat vertaalt zich onder andere in een grote groep sympathisanten die Vrienden Van zijn. Dankzij hen hebben we hier al een aantal projecten kunnen realiseren die waardevol zijn voor onze bewoners. Hun levensgeluk staat centraal. Daar doen we alles aan. Daarom zijn we er ook trots op door Zorggroep Elde Maasduinen geselecteerd te zijn als innovatielocatie”, vertelt manager Wonen, Welzijn en Zorg Cees Raaijmakers.

Laatstgenoemde legt hij graag uit. “De zorg veranderd en staat voor grote uitdagingen. Als innovatielocatie denken én doen we mee door ons op zorgvlak verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te proberen. Wij zijn kartrekker in hoe we de enorme toename van zorgvragen in verhouding met een steeds kleinere groep zorgprofessionals die alles moeten regelen zó kunnen beïnvloeden dat levens- en werkgeluk goed zijn en blijven. Zo zijn we bijvoorbeeld bezig met een intelligente zorgrobot die al in heel vroeg stadium stress bij dementerende bewoners herkent dankzij een speciaal geprepareerde sok die zij dragen. Het zorgt dat we heel snel en adequaat kunnen reageren. Het is overigens zo dat de techniek de zorg ondersteunt maar niet overneemt”, aldus Cees.

De Open Dag is er om een kijkje in de keuken van het Ontmoetingshuis te geven en gelijktijdig de gemeenschap op diverse manieren te informeren. De thema’s Innovatie, Welzijn en SamenZorg staan centraal. In kleine groepjes worden door teamcoaches rondleidingen verzorgt. “We laten zien hoe mensen wonen maar ook hoe het eten en drinken bereid en gepresenteerd wordt. Verspreid door het pand staan allerlei informatiestands over Vrienden Van, opleidingen in de zorg, vrijwilligerswerk, cliëntadvies en al het andere denkbare. We laten zien waar we trots op zijn”, meldt Cees. Dan: “Mensen wonen en werken hier graag. We doen er alles aan om dat zo te hebben en houden.” (Advertorial)

Lees ook