Afbeelding

Drie gouden beoordelingen voor Bakkerij Han Goossens

Ondernemend

DEN DUNGEN – De erkende keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, tegenwoordig FoodBase genoemd, beoordeelde recent drie producten van Bakkerij Han Goossens met goud. Het worstenbrood, de peperkoek en de slagroompunt allen uit eigen bakkerij werden ingestuurd, beoordeeld en scoorden goud!

Door Corrianne Schijvens- van Hassel

Han Goossens (61): “We doen aan de keuring mee om ons te onderscheiden met onze producten en de klant te laten zien dat we ons hoge kwaliteitsniveau belangrijk vinden. Eerder hebben we al meegedaan met ons volkoren brood en de kerststollen en ook daar hebben we goud mee behaald. Dit keer hebben we bewust andere producten ingestuurd om te laten keuren. Het worstenbrood waarvan het gehakt komt van Keurslager Cooijmans uit Sint-Michielsgestel, met de verse ingrediënten en een geheim kruidenmengsel maken ons worstenbrood tot in de verre omgeving populair. De worstenbroodjes zijn ook bij de slager te koop. Daarnaast werden ook onze peperkoek en onze slagroompunt door de keurmeesters van FoodBase gekeurd en bekroond. We zijn trots op het resultaat van de keuring want de lat ligt hoog! Tevens is deze beoordeling een bevestiging dat onze producten voldoen aan de strenge kwaliteitseisen.”

Jan Goossens (24): “Ik ben de neef van Han en in de bakkerij begonnen als zaterdaghulp. Sinds januari 2021 werk ik fulltime mee. Ik ben de vijfde generatie die de bakkerij uiteindelijk zal voortzetten. Het is een passie voor mij om met eten en drinken bezig te zijn. Ik ben hier in een oud en warm familiebedrijf terecht gekomen waar met passie aan het te verkopen product gewerkt wordt. Van Han leer ik de laatste kneepjes van het vak alhoewel ik handiger ben in de moderne technieken.”

Naast de bekroonde producten en het bestaande assortiment heeft Bakkerij Han Goossens nog meer specials te bieden: “Onze Dungense Broeder is populair. Deze hebben we in het assortiment in de decembermaand nadat Sinterklaas het land weer heeft verlaten. De Dungense Broeder is een groot rond rozijnenbrood gevuld met een zoete kaneelvulling. U vindt dit product met vele andere op onze kerstbestellijst. Dan niet te vergeten ons Listerstraatje. Dit is een worstenbroodje wat in de lengte is doorgesneden en belegd met curry, uitjes en kaas. Heeft u ons desem stokbrood wel eens geprobeerd? We bakken het zoals de bakkers in Frankrijk dat doen. Ons uitgebreide assortiment brood en banket wordt al generaties lang bereidt volgens het traditionele recept van de familie Goossens. We streven naar authenticiteit en vakmanschap en zijn daarmee onlosmakelijk verbonden met onze bakkerij.”

Het gemak dient de mens, de producten zijn ook online te bestellen via de website van Bakkerij Goossens en gemakkelijk in de winkel af te halen. Vergeet u niet tijdig de kerstbestelling in te leveren? Door de jaren heen is het assortiment van Bakkerij Han Goossens veranderd en uitgebreid met hoogwaardige nieuwe producten. Wat echter niet veranderd is, is het plezier waarmee de producten elke keer weer vers geproduceerd worden door een vast team inmiddels al 128 jaar lang. Bakkerij Han Goossens is open van dinsdag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 07.15 tot 16.00 uur.

Bakkerij Han Goossens Litserstraat 70 5275BX Den Dungen Telefoon: 073.5941279 www.bakkerijgoossens.nl

Lees ook