Afbeelding

Waardevolle kraamtijd met hulp van Carus Kraamzorg

Ondernemend

De kraamtijd van een pasgeboren wonder is voor nieuwe ouders een bijzondere, mooie en ook spannende periode. Goede begeleiding daarin van een kraamverzorgende is heel waardevol. Carus Kraamzorg biedt die waardevolle ondersteuning zodat kersverse ouders kunnen genieten van die eerste momenten met hun pasgeboren kindje.

Lenneke van Lee is eigenaresse van Carus Kraamzorg. Ze is verloskundige en zag van dichtbij dat het geven van de juiste kraamzorg van enorme betekenis is voor de ouders. Vandaar dat zij Carus Kraamzorg oprichtte. Carus betekent waardevol. En dat is wat kraamzorg volgens haar moet zijn: een waardevolle aanvulling op de kraamtijd. “Onze zorg is betrokken persoonlijk en professioneel. We werken met een relatief klein team van veertien kraamverzorgenden. Hierdoor kunnen we juist makkelijke persoonlijke zorg geven en zijn we altijd makkelijk te bereiken. Je voelt je geen nummertje en kunt je volledig focussen op het genieten van die eerste momenten met je nieuwe baby.”

De persoonlijke zorg bij Carus Kraamzorg begint al ver voordat de baby ter wereld komt. “We gaan vooraf op huisbezoek. Het gezin leert vooraf de kraamverzorgende al kennen. Omdat we de kraamzorg in eigen hand houden, kunnen we ook makkelijk contact houden met de gezinnen. We werken altijd met duo’s die ook samen vooraf kennismaken met het gezin. Een van de twee zal ook het gezin gaan begeleiden tijdens het kraambed. Mocht het dan zo zijn dat de ander het een keer moet overnemen, dan kent deze het gezin ook al.”

Vanaf nu houdt Carus Kraamzorg elke maandagochtend van 9.00 tot 12.00 uur een inloopochtend in het Dorpshuis in Berlicum (Kerkwijk 61). (aanstaande) Ouders kunnen daar terecht met vragen over kraamzorg. Er is een weeguurtje en onder meer Marleen Hendriks zal daar zijn om uitleg te geven.

Lenneke: “Wij werken met veel kraamverzorgenden uit de regio en dat schept vertrouwen. Ook na een intake houden we contact met de gezinnen, ook als de bevalling via het ziekenhuis gaat. ‘Hoe gaat het ermee? Weet je al meer?’ een beetje houvast voor de aanstaande ouders is fijn. We hebben er gewoon heel veel zin in om mensen te voorzien van goede kraamzorg.”

Aanmelden bij Carus Kraamzorg kan via de site, langskomen op maandagochtend in het dorpshuis in Berlicum kan natuurlijk ook.

Afbeelding

Lees ook