Afbeelding

Open avond Fifty-One ‘s-Hertogenbosch op woensdag 27 maart

Ondernemend

Hallo Mark …riep ik naar de renner die aan de overkant van de spoorwegovergang stond te wachten. Ik kende hem al jaren maar had hem een tijdje niet gezien. Hij herkende me en kwam direct op me af nadat de trein langs was geweest. “Hoe gaat het met je. Was jij nog niet met pensioen”, zei ik. “Nee, nog een paar jaartjes” gaf hij aan. “Maar toch wel een beetje aan het afbouwen?” suggereerde ik. “Nou, eigenlijk meer een beetje aan het opbouwen” glimlachte hij. “Ik heb me een paar maanden geleden aangesloten bij Fifty-One”.

Ik keek hem wat onwetend aan en hij begreep dat wel. “Ik kende ze ook niet, maar het is een leuk mannenclubje en ik voel me daar goed thuis.” Enthousiast ging hij verder. “We komen om de twee weken bij elkaar, dineren dan in kasteel Maurick in Vught en meestal is er ook een interessante spreker. Het zijn daar leuke gesprekken, het is een divers gezelschap met eigenwijze meningen. Aan tafel worden soms acties voor goede doelen doorgenomen, maar er ontstaan ook spontane initiatieven voor een wandel-, fiets- of vogelspeurtocht. Het is steeds boeiend.”

Ik had Mark blijkbaar laten merken dat zijn enthousiasme op me oversprong, want hij klopte me op mijn schouder en zei “.. maar het lijkt me ook wel wat voor jou. Ik denk dat jij daar wel zou passen, jij bent leergierig, en je hoeft nog niet met pensioen te zijn, hoor. Het zou leuk zijn als jij er ook bij zou zijn, zien we elkaar weer eens vaker”. Dat sprak me wel aan en hij nodigde me uit: “Regelmatig is er een soort open avond, een normale avond waar je als niet-lid bij kunt zijn en een mooie gelegenheid om de sfeer te proeven.” Dat leek me wel wat en ik beloofde hem het thuis eens te bespreken. We namen afscheid en ik vermoedde dat ik hem binnenkort wel weer snel zou zien.

De eerstvolgende open avond van Fifty-One ‘s-Hertogenbosch is op woensdag
27 maart a.s. Die avond is verslaggever/eindredacteur Marjon Bolwijn van de Volkskrant te gast, zij spreekt over haar boek “Levenslessen van 100-jarigen”. Als je hier bij wilt zijn en de Fifty-One sfeer wilt proeven neem dan contact met ons op (foi.denbosch@gmail.com). We zouden je graag verwelkomen, zeker als je tussen de 50 en 70 jaar bent.

Lees ook