Afbeelding

Gemonds Gilde succesvol op kringdag Maasland

GEMONDE - Op de Gildedag van kring Maasland in Nuland, op zondag 21 mei, heeft het gilde Sint Joris Catharina Antonius en Sebastiaan verschillende prijzen gewonnen.

De dag begon met de traditionele H. Mis en de aanbieding van de erewijn door burgemeester Jack Mikkers van ’s-Hertogenbosch. Na een optocht van ongeveer 1,5km. werd de massale vendelgroet gegeven en starten de wedstrijden.
De Gemondse Gildebroeders zetten zich in bij diverse onderdelen en waren zeer succesvol. Gemondes jongste deelnemer bij het schieten Tijs van der Schoot (10 jaar) won het handboogschieten op doel bij de jeugd onder de 17 jaar en de oudste deelnemer Martien van de Loo werd kampioen geweerschieten 60+. Nina van der Schoot had pech, zij schoot al haar kogels raak maar helaas 1 op de verkeerde jopper, zij werd hierdoor tweede.

Individueel zilver was er ook voor Jochem van der Leest, want hij werd jeugdprins bij het geweerschieten. Wilfred van der Leest werd winnaar van het kruisboogschieten op wip. Het viertal kruisboogschutters haalde de eerste prijs en de vendeliers haalde de eerste prijs bij het groepsvendelen.
De mooiste van alle prijzen was wel de winst in de optocht, een prijs die vooral gewonnen is door de jeugdige gildebroeders en zusters uit Gemonde die zich geweldig hebben gepresenteerd.