Afbeelding
TYPISCHMARCEL

Samen Scoren bij LTV Berlicum

Sport

BERLICUM - LTV Berlicum heeft afgelopen maandag een speciaal sportevenement, genaamd Samen Scoren, gehouden voor jongeren met een beperking en ouderen. Het unieke concept is bedacht door Luuk Broos van dagbesteding Ons Plekse uit Vinkel, die hiervoor de samenwerking met LTV Berlicum heeft opgezocht.

Vanuit maatschappelijk oogpunt is het een geweldig concept en heeft LTV Berlicum het direct omarmd. Voor zowel jong als oud is het gezond om te blijven bewegen en te sporten. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen een kans krijgt om te sporten en om de drempel voor een ieder hiervoor te verlagen. Wij willen daar als sportvereniging graag aan bijdragen.
Bij de eerste aftrap van Samen Scoren, waren ouderen van Woonzorgcentrum Vivent Berlerode uit Berlicum, het Martinushuis uit Nuland en jongeren van dagbestedingen Signin uit Vught/Heesch en Ons Plekske uit Vinkel aanwezig. Jong en oud, de oudste deelnemer zelfs 97 jaar oud, hebben onder begeleiding van de tennisschool Sport Events en padelschool Padel Brabant een mooie bal geslagen op de tennis- en padelbanen. Het enthousiasme spatte er van af. “Dit wil ik elke week wel”, was een veel gehoorde opmerking.

Met een heerlijk zonnetje en een hapje en een drankje op het terras kijken we, met ruim 75 deelnemers, terug op een succesvolle ochtend. We hebben met zijn allen volop genoten.
Een ochtend die zeker voor herhaling vatbaar is, maar ook alleen mogelijk is als iedereen een steentje hieraan bijdraagt. LTV Berlicum vindt het in elk geval een geweldig concept en is alle vrijwilligers, de tennis- en padelschool en sponsor Natec dan ook ontzettend dankbaar dat zij dit mede mogelijk hebben gemaakt.
“Onze club is er voor iedereen”. De slogan van LTV Berlicum kreeg door deze mooie ochtend weer meer invulling.

Lees ook