Ali Doualeh en Joey van Doorn.
Ali Doualeh en Joey van Doorn.

Veel leden JBC ‘t Dupke in Nederlandse teams EK Petanque

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - Vanaf zondag 17 september tot en met zondag 24 september worden in Albertville (Frankrijk) drie Europese Kampioenschappen gespeeld. Het EK triplet voor Veteranen (55+). Het EK triplet voor Senioren en het EK Precisieschieten. Bij alle onderdelen spelen spelers van JBC ’t Dupke een belangrijke rol.

Bij het EK voor Veteranen komt voor Nederland het volgende team uit bij de Veteranen: Ad Wagenaars (JBC ’t Dupke), Ali Doualeh (JBC ’t Dupke), Stan Visser (Wij Liggen uit Schijndel) en Guus Vonck (De Gooiers uit Hilversum). De coach van het Nederlandse team is Jan van Keulen (JBC ’t Dupke) Het EK voor Veteranen wordt als eerste van de drie EK’s gespeeld van zondag 17 september tot en met dinsdag 19 september. Op zondagmiddag en maandagmorgen moeten de Veteranen zich kwalificeren voor de achtste finales en de kwartfinales op maandagmiddag. Op dinsdag volgen dan in de ochtend de halve finales en in de middag de finale.

De Senioren spelen hun EK van vrijdag 22 september tot en met zondag 24 september 2023. Net zoals bij de Veteranen zien we bij de Senioren van Nederland een grote inbreng van JBC ‘t Dupke: ook hier zullen we Ali Doualeh aan het werk zien, maar ook Joey van Doorn van JBC ‘t Dupke doet bij de Senioren mee. Het Nederlandse Seniorenteam wordt gecompleteerd door Edward Vinke en Essa Agzoul Coach is Marc Heiffer. Als Nederland zich op vrijdag 22 september weet te kwalificeren, spelen zij op zaterdag de achtste finales en de kwartfinales en op zondag de halve finales en mogelijk ook de finale.

Van donderdag 21 september tot en met zondag 24 september zijn tenslotte nog de Europese Kampioenschappen Precisieschieten. Voor Nederland neemt daar onze eigen Joey van Doorn aan deel. Bij het EK Precisieschieten doet per land maar één speler mee. Dit kampioenschap begint op donderdag 21 september. Het is de bedoeling dat Joey ook op zaterdag en zondag nog in actie komt bij het EK precisieschieten bij de kwartfinales en de halve finales (zaterdag) en de finale (zondag). Daarvoor zal hij zich op donderdag moeten kwalificeren.

Lees ook