Afbeelding

JBC ’t Dupke 1 nog in top Topdivisie

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - JBC ‘t Dupke 1 heeft de wedstrijd in de NPC op zaterdag 18 november gewonnen met 24 - 7. Tegen het onderaan staande Jeu de Bommel 1 maakte het eerste team niet de fout die menig voetbalteam na een Europese wedstrijd maakt: verslapping. De zilveren medaille van de EuropaCup hing het eerste team van JBC ’t Dupke niet te zwaar om de nek. 

Na de tête-à-tête wedstrijden stond het eerste team al met 8-4 voor. Vervolgens werden ook twee van de drie doublet wedstrijden gewonnen. Daardoor was de tussenstand 14 -7. Maar dit was nog niet het voor de overwinning noodzakelijke aantal van 16 punten. De triplet wedstrijden moesten de beslissing brengen. Deze wedstrijden won het eerste team allebei met overtuiging: 13 - 8 en 13 - 7. Daarmee was de eindstand van 24 - 7 bereikt. In Haarlem speelden de nummers één en twee van de Topdivisie tegen elkaar: PUK 1 en De Gooiers 1. De Gooiers wonnen dit duel met 17-14. JBC ’t Dupke 1 speelt de volgende wedstrijd uit tegen deze ploeg. Als JBC ’t Dupke 1 dat duel wint komen drie ploegen op een gelijk puntenaantal aan de kop komen van de Topdivisie van de NPC.

Ook JBC ’t Dupke 2 wist de wedstrijd in de NPC te winnen. Zij speelden uit bij JBC Dongen 1. De eindstand was 2 - 6. JBC ‘t Dupke 2 kwam nog wel achter met 1-2 na de eerste doublet wedstrijden, maar herstelde zich goed door alle resterende 5 wedstrijden te winnen. Een prima herstel dus van het tweede team na de wat ongelukkige start. De volgende wedstrijd, thuis tegen ’t Zwijntje 1, is voor JBC ’t Dupke 2 belangrijk. JBC ‘t Dupke 3 was het enige Dupke-team dat géén overwinning wist te boeken. Tegen het boven hen staande team van Boules des Boeuf 3 uit Oss werd thuis met 3 - 5 verloren. Over 14 dagen kan Dupke 3 zich thuis revancheren tegen Boules des Boeuf 2. JBC ’t Dupke 4 won eerder al thuis met 6-2 van Gemert de Boules 2. Zij spelen aanstaande zaterdag thuis tegen JBC Plop 7 uit Uden.  

Lees ook