Afbeelding

Mees Laros tekent bij FC Den Bosch

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - De 18-jarige Gestelnaar Mees Laros heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij FC Den Bosch. Hij maakt sinds zijn negende deel uit van de FC Den Bosch-Jeugdopleiding, tekent een contract voor tweeënhalf jaar.

Afgelopen zomer werd Laros door hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek voor een trainingsstage bij de A-selectie gehaald. De blonde verdediger maakte indruk in die voorbereidingsperiode en komt sindsdien voor zowel FC Den Bosch 1 als Onder21 in actie. In de Bossche hoofdmacht debuteerde Laros op 11 augustus in de openingswedstrijd van het seizoen (FC Den Bosch – TOP Oss, 1-0).

“Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Daar heb ik natuurlijk ook keihard voor gewerkt, maar het is niet vanzelfsprekend dat dat beloond wordt met een contract. Inmiddels heb ik mijn persoonlijke doelen wel een beetje bijgesteld. Meer speelminuten en wedstrijden achter mijn naam zetten dan de vier die er nu staan, dat is het streven. Ik wil laten zien dat ik het eerste waard ben en ik wil van waarde zijn voor het team”, zegt Mees zelf.

Trainer Yousuf Sajjad: “De overstap van de jeugd naar de A-selectie is een behoorlijke transitie. Hiervoor nemen we de tijd, maar Mees heeft het in zich om een sleutelfiguur te worden in FC Den Bosch 1. Daar werken we met elkaar naartoe. De opleiding hier heeft Mees uitstekend op zijn profcarrière voorbereid.”

Lees ook