Febe staat met medaille op de foto
Febe staat met medaille op de foto

De Pikeurtjes weer Brabants kampioen

Sport

GEMONDE -  Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag barstte de strijd weer los om de titel Brabants Kampioen dressuur, ditmaal om de individuele titels. 

Vrijdag werd de spits afgebeten door Ima van der Velden in de klasse C-M1 met Pablo R. Ze sleepten meteen de kampioenstitel binnen. Ook het zilver was voor een Gemondse amazone, Tess Gaakeer met Happy Socks. Fem van Hurk werd met Odenz 2e in de klasse DE-M1.Yana Nicolaesz werd met Nicky P 3e. Fem van den Hurk werd met Lorenda 4e in de klasse DE-M2. Jolien Duijts werd in deze klasse met Den Östrik’s Macho 9e. Myrthe Bes werd met Dance 10e.

Zaterdag begonnen de jongste leden van de ponyclub in de klasse AB-B. Febe van der Velden behaalde het zilver met Madonna. Op plaats 9 Lette Duijts met Krien’s Dion. Noémie von Liebenstein werd met Blacky 10e en Véronique Wijlaars 11e met Mr. Moos. Febe werd met Miss Mary Jane ook nog 14e in deze klasse. In de klasse C-L2 is Jade Verhoeven met Floris 6e geworden. Jenske Pennings is met Jack 4e geworden in de klasse C-B. In deze klasse is Jitte Verhagen 8e geworden met Danoontje. In de klasse DE,-B is Jill Smits 5e geworden met Schermeer’s Hof Tijgerlelie. Liv Tasseron werd hier met haar jonge pony Nieuwmoed’s Mister Springsteen 13e. ‘s Avonds is Tess van den Hurk kampioen geworden met Surprice in de klasse DE-L2 (68,250%) Nina Schevers werd hier 10e met Den Östrik’s Jaron. Als afsluiting van deze avond is Tess Gaakeer 3e geworden in de D-L1 met Onyx.


Zondag was het de beurt aan de klasse C-Z1. Ima van der Velden is in deze rubriek met Tobi Kampioen geworden. In de klasse D-Z1 werd Ima tweede met Bugatti. Het brons was voor Tess van den Hurk met Lorenda. Jolien Duijts is met Den Östrik’s Jaron 7e geworden. In de klasse Z2 is Jolien Duijts met Casimir de Luxe 13e geworden. Naita van der Velden 8e met Make Me Proud en Jolien Duijts 6e met Den Östrik’s Sjors. Hiermee heeft ze zich geplaatst voor de finale kür op muziek. Uiteindelijk is ze na de kür 6e gebleven.
De Pikeurtjes uit Gemonde hebben zich weer goed op de kaart gezet. Aan het eind van de maand zullen enkele amazones gaan strijden op het Nederlands kampioenschap dressuur in Ermelo.

Foto van ereronde is Tess van den Hurk met Lorenda
Afbeelding

Lees ook