Afbeelding

Droomtopper wordt nachtmerrie voor ZVS Sint-Michielsgestel

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - ZVS/Bodemflex kon er ooit van dromen; een topper diep in het seizoen in de eerste divisie. Nu kwam die droom uit, maar het werd een grootste nachtmerrie. Fermonia Boys maakte de verhoudingen in de Eerste Divisie C duidelijk: 10-0.

Alle spotlights op de Eerste Divisie C deze woensdagavond. De topper tussen koploper Fermonia Boys en nummer 2 ZVS. Maakt ZVS de competitie weer een beetje spannend of beslist Fermonia Boys de competitie al?

Nu heeft ZVS wel stappen gemaakt dit seizoen, maar de status van ZVS is blijkbaar al zover gegeroeid, dat er nu zelfs al politie ingezet moet worden als ZVS te gast is, want, bij aankomst werden de Gestelnaren verrast met de nodige politiemensen bij de sporthal. Of dat ook echt voor de wedstrijd zelf was, we zullen het nooit weten.

In ieder geval, de zaal was goed bezet. Maar het was de thuisploeg die meteen het initiatief greep en na 3 minuten via Sami Belfagir op voorsprong kwam. Een te korte terugspeelbal leidde niet lang daarna de 2-0 van Amin El Alji in. Yusuf schoot een minuut daarna nog wel vol op de lat. Maar de spelers van ZVS merkte wel op dat deze tegenstander toch wel een ander niveau was dan de laatste wedstrijden en Fermonia Boys zette dat kracht bij door via 2 treffers van Belfagir en een van Jeffrey Rijkers (die wel een mooi uitgespeelde aanval afrondde) de ruststand op 5-0 te brengen.

De 2e helft begon ook al met een domper. Na 22 seconden spelen scoorde Rijkers al de 6-0. Sky van Dongen kreeg daarna de grootste kans voor ZVS nadat hij met een mooie steekpass vrij werd gezet voor doelman Yassine Tsabouni. De doelman redde van dichtbij. Nadat Belfagir ook voor de 7-0 had gezorgd, leek Mohamed El Amri met een lange solo ook te gaan scoren. Na zo’n beetje iedereen te hebben uitgespeeld wachtte een leeg doel, maar niet alles vloog erin. De inzet rolde tegen de paal.

ZVS speelde na rust wel een stuk beter en kreeg ook een paar goede kansen om te scoren, maar zowel Tsabouni als de later ingevallen Lythiano Steevens hadden maar een opdracht meegekregen: de ‘0’ houden, want ook hij was een sta-in-de-weg bij de pogingen tussen de palen. Sjoerd van Lokven had de mooiste aanval van ZVS deze avond met een kopbal nog kunnen bekronen, maar Steevens voorkwam dat dus.

Aan de andere kant hadden El Alji en Rijkers de stand al op 9-0 gebracht en het leek er ook op dat ZVS de dubbele cijfers kon voorkomen, maar helaas. Met nog 44 seconden te gaan zorgde Nassim Markgraaf voor de 10-0 eindstand. Zo moet carnaval nog beginnen, maar liep ZVS wel meteen een behoorlijke kater op.

De kampioen is bekend, zoveel is duidelijk. Nog niet officieel, maar lang zal dat niet meer duren. Het was duidelijk dat ZVS deze avond tegen een team speelde van een ander niveau. Volgende week vrijdag, 16 februari, speelt ZVS thuis tegen LZV/Kuypers.

Lees ook