Daan Voets van SCG in duel.
Daan Voets van SCG in duel.

Verdiende overwinning voor SCG’18

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - SCG’18 speelde afgelopen zondag een van de betere wedstrijden van het seizoen. In en tegen Alem werd het 0-2 voor de Gestelnaren en daaraan is niets gestolen.

Direct vanaf het begin trok SCG het initiatief naar zich toe met soms mooi voetbal. Ook de verdediging gaf deze middag niets weg. Doelpunten bleven vooralsnog uit al had de Alem-verdediging daarvoor wel alles nodig. Het duurde tot de 36e minuut tot SCG het veldoverwicht ook in een doelpunt kon uitdrukken. Na een nieuwe mooie aanval was Arthur Bot het eindstation en met een lage schuiver in de hoek scoorde hij de 0-1. Dat werd ook de ruststand.

Na de rust bleef SCG het betere van het spel houden, al kwam Alem ook wel tot enkele mogelijkheden, maar keeper Jorg de Laet en zijn verdediging wisten het doel schoon te houden. De kansen van Alem waren karig. SCG bleef het de verdediging van Alem lastig maken met vlot lopende aanvallen. Uit een daarvan wist Pim van Erp een inzet van Daan van Uden zodanig van richting te veranderen dat de complete verdediging van Alem kansloos werd en zo kwam de 0-2 op het bord. Na dit doelpunt kwam de SCG-voorsprong niet meer in gevaar waardoor er opnieuw drie punten konden worden bijgeschreven. Door dit resultaat staat SCG op een mooie vijfde plaats op de ranglijst.

Komende zondag speelt SCG thuis tegen Nulandia. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen werd met 0-1 verloren, dus de Gestelnaren hebben wat goed te maken.

Lees ook