Afbeelding

Ruime overwinning voor Den Dungen

Sport

DEN DUNGEN - Met DBN’22 kwam de nummer 14 van de ranglijst op bezoek bij de voetballers van SC Den Dungen. De uitwedstrijd werd ondanks dat de Dungenaren daar een van hun betere wedstrijden speelden verloren, dus ze hadden iets recht te zetten vandaag. 

Als er dan 5 zogenaamde ‘sterkhouders’ om uiteenlopende redenen ontbreken, is het maar wat fijn als je beschikt over een kwalitatief goede en brede selectie, en dus werd er met vertrouwen afgetrapt. Al na 15 minuten was het raak 1-0 via Silas Postma. Silas had even later ook de 2-0 op zijn schoen. Hij besloot echter de bal af te spelen op Sven, die ook scoorde. Helaas vanuit buitenspelpositie. Dit bleek uitstel van executie. In de 38 minuut dan toch de verdiende 2-0 door Gijs van Alebeek met een mooie actie. Net voor rust wordt het zelfs 3-0 nadat Joep Kaarsgaren met een afgemeten voorzet Silas Postma in stelling brengt.

Meteen vanaf de aftrap komt Sven Eijckemans 1 op 1 met de doelman maar deze weet dit maal een doelpunt te voorkomen en uit de daarop volgende tegenaanval komt DBN’22 op 3-1 via Bas van Zeelst. Joep (over) en Jeffrey (redding doelman) weten de voorsprong vooralsnog niet verder uit breiden en zo kan het dat DBN’22 zo’n 20 minuten voor tijd terug komt in de wedstrijd via Kay Huijgens 3-2. 

Een tactische omzetting zorgt ervoor dat Den Dungen weer grip op de wedstrijd krijgt en Jeffrey Sterks is niet zelfzuchtig, kiest voor zekerheid en stelt Silas Postma in staat om zijn derde van de dag binnen te schieten 4-2. Vlak voor tijd is het Bjorn de Kort die de eindstand bepaalt op 5-2. 

Al met al een dik verdiende overwinning. Komende zondag is er wederom een thuisduel, dit keer tegen het iets hoger geklasseerde Margriet uit Oss.

Lees ook