Afbeelding

ZVS/Bodemflex legt het af tegen Botafogo

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - In Eindhoven leed ZVS voor het eerst een uitnederlaag op vrijdagavond. Tegen Botafogo werd een prima eerste en een wat wisselvallige tweede helft gespeeld. Na rust deed Botafogo wat ZVS naliet.

Na verre uitwedstrijden dit seizoen, is de een-na-laatste uitwedstrijd de dichtstbijzijnde. Op het sportpark van Brabantia was in Sporthal Strijp de volgende halte. ZVS kan deze avond een grote stap zetten richting de nacompetitie, maar ook Botafogo heeft de nacompetitie (via de periode) nog niet uit het hoofd gezet.

Het begin was voor ZVS en al in 1e minuut leidde een inzet van Matthijs Bezem bijna tot een eigen doelpunt van Achraf el Moussaoui. Abdellaoui Azmani knalde aan de andere kant nog wel op de paal, maar het was ZVS dat met name de kansen kreeg. Nadat eerst doelman Mertan Cibli nog een schot van Matthijs overtikte, was het na 12 minuten Boyd van Dijk, die door Sjoerd van Lokven voor Cibli werd gezet, die de verdiende 0-1 op het bord zette. Tegen de rust kreeg Jawad El Ouansaidi de grootste kans voor de 1-1. Voor open doel schoot hij op de paal.

Na rust was het Botafogo dat het initiatief had en het had 4 minuten nodig voor de 1-1. Azmani wist met een listige beweging Dennis Kapteijns te passeren: 1-1. Toch kreeg ZVS kansen genoeg op de 2e treffer. Boyd kreeg de grootste. 1 op 1 met Cibli redde de Eindhovense doelman. En als het vaak op afwerken kwam in de tweede helft, lag Cibli ook regelmatig dwars. Na 27 minuten scoorde Botafogo de 2-1. De inzet van El Ouansaidi ging via Dennis op de kruising, waarna de bal viel voor Mo Gigold die de rebound verzilverde.

Uitgerekend Gigold, tegen zn oude club. Yusuf Ogutcu schoot nog na een goede actie tegen de paal, waarna met nog 3 minuten te gaan Botafogo de wedstrijd leek te beslissen. Antonio Balta tikte van dichtbij binnen; 3-1. Verder dan een vrije trap van Matthijs die werd gered door Cibli kwam ZVS daarna niet meer. Ook met de man-meer was het niet in staat om een goede doelpoging te wagen.

Zo weet ZVS dat vrijdag de thuiswedstrijd tegen SC Olympic nu héél belangrijk gaat worden. In Sporthal Theereheide wordt om 20:00 uur afgetrapt. (Advertorial)