BMC wint ook fysiek duel in Hurwenen

Sport

BERLICUM - Tegen het laag geklasseerde HRC’14 had BMC het zondag moeilijk. Geen mooi veld zoals in Berlicum, maar een hobbelig veld waarop het moeilijk combineren was.

BMC probeerde met lange ballen spits Bram van de Doelen te bereiken, maar Bram werd steeds kort gedekt en kreeg nauwelijks ruimte om zich vrij te kunnen spelen.

HRC ’14 speelde vanaf het begin met enorm veel fysieke power en BMC kwam daarin vaak net te kort. De eerste kansen waren ook voor HRC’14 maar deze lieten ze onbenut. In de 35e minuut kreeg Joost Mathijssen toch de kans de score voor BMC te openen maar de bal vloog helaas over het doel van de jonge goalie van HRC’14.

De tegenstander zette met enorme inzet de verdediging van BMC onder druk en in de 45e minuut werd een vrije kans binnen het doelgebied van Jesper door hem met een geweldige reflex onschadelijk gemaakt.

In de beginfase van de tweede helft een zelfde fysieke strijd, waarbij beide teams weinig tot combinatievoetbal kwamen. Bram van de Doelen kreeg een paar kleine kansjes en gaandeweg de tweede helft kreeg BMC toch het betere van het spel. Erik Meulendijk zette Bram Verhoeven in voor Jelte van Zoggel om aanvallend voor wat extra gevaar te zorgen.

Toch duurde het tot de 80e minuut dat BMC de 0-1 kon scoren. En zoals vaak weer uit een spelhervatting. Teun van Oosterhout krulde zijn corner naar de tweede paal en ondanks een kleine aanraking met het hoofd van een verdediger van HRC’14 lag de bal in het netje.

Met de komst van Jens van de Putten voor Randy van Heijnsbergen kreeg BMC een extra slot op de deur en kon het deze zwaarbevochten overwinning bijschrijven in de doelstelling om zeker de nacompetitie te halen. Gelet op het totale spelbeeld van deze middag was een gelijkspel eigenlijk een eerlijke uitslag geweest, maar de teamspirit en het geloof in een goed resultaat is zo groot dat de overwinning ook weer niet zo onverwacht is.

Volgende week een kraker thuis tegen Essche Boys die met een gelijk aantal punten op bezoek komt in Berlicum. Steun het team en bezoek sportpark de Brand, aanvang 14.30 uur.