Foto Huib Kleian Fotografie
Foto Huib Kleian Fotografie

WV Gestel fietst voor het goede doel

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - Vroeg in de ochtend van zondag 21 april verzamelde een groep van zo’n 20 renners van Wieler Vereniging Gestel onder de Gestelse Toren om het wielerseizoen te openen. Met winterse temperaturen van slechts vier graden en vergezeld door een koude wind vertrokken de renners richting Schijndel. 

Als openingsrit van het seizoen was namelijk gekozen voor de vijfde editie van de Live & Ride tocht, ook wel bekend als ‘De Hel van Schijndel’. Na ontvangst met koffie werd er door onze leden 60 of 100 kilometer gefietst. Er was deze keer één gemeenschappelijk doel, trappen voor sterke longen en een versnelling in onderzoek teweegbrengen naar de oorzaken van Pulmonale Hypertensie (PH). Deze relatief onbekende longaandoening kreeg vandaag een financieel zetje in de rug en hopelijk meer bekendheid.

Ondanks dat de weersomstandigheden niet helemaal ideaal waren (hoort in feite ook niet bij ‘de Hel’ natuurlijk) was het evenement zelf hartverwarmend. De route was perfect uitgepijld, de verzorging was subliem en de sfeer was overal top. Complimenten voor de organisatie!

De rit werd gelukkig door iedereen van de Gestels-blauwe equipe goed verteerd. De kop van het seizoen is er weer af. Wij kijken uit naar een fijne zomer vol mooie fietsavonturen. Zin gekregen om ook eens aan te sluiten? Dat kan! Op zondagochtend 9.00 uur en op woensdagavond 19.00 uur verzamelen de fietsers bij Thuys, onder de Gestelse Toren. Beginner, gevorderd, man, vrouw; iedereen is welkom. Meer info is te vinden via www.wvgestel.nl

Auteur: Anton MinkelsFotografie: Huib Kleian Fotografie

Lees ook