Afbeelding

Concert Sint-Lambertus: ‘The Show must go on!’

Uit

GEMONDE – Ze zijn klein maar fijn én muzikaal. Dan hebben we het over de leden van muziekvereniging Sint-Lambertus uit Gemonde. Dát het muzikale gezelschap wel het een en ander in huis heeft laten zij iedereen met veel plezier horen en zien tijdens het concert dat het op vrijdag 24 november om 20.00 uur verzorgt in de Sint-Lambertuskerk in Gemonde.

Door Wendy van Lijssel

‘The show must go on’ is een optreden met hedendaagse (pop en show) muziek inclusief een verrassend gastoptreden en afterparty elders. De toegang is gratis.

Al bijna 110 jaar is in Gemonde Sint-Lambertus actief. Een muziekvereniging met een rijke historie, hoogte- en natuurlijk ook dieptepunten. De eerlijkheid gebiedt te melden dat de hoogtijdagen dat Sint-Lambertus een groot korps was wat bij vele gelegenheden muzikale aubades en serenades verzorgde of andere stemmige bijdrages, inmiddels passé is. Maar, The show must go on!

Dat is meteen ook de titel van het concert dat het fanfareorkest gaat geven in de Sint-Lambertuskerk in Gemonde. “We zijn niet meer zo groot als we ooit geweest zijn, maar we zijn er nog steeds, we maken nog volop muziek en hoe het ook zij; The show must go on”, vertelt muzikante Jeanne Dolstra. Ze voegt er stralend aan toe: “Het goede nieuws is overigens dat we weer groeien. De afgelopen periode hebben we gelukkig weer enkele nieuwe muzikanten mogen verwelkomen. Daar zijn we heel blij mee.”

Het hoeft natuurlijk geen lang verhaal dat er ruimte is voor nog (veel) meer nieuwe leden. De enige voorwaarde is dat mensen wel echt met hun blaasinstrument uit de voeten of in deze handen kunnen. Onder leiding van dirigent Adri Verhoeven oefent het fanfareorkest elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur bij zaal De Schuif. Daar worden al enige tijd de muzikale puntjes op de i gezet voor het komende concert.

De muziekconcertcommissie met Patrick Legius, Eric Vervoort en Jeanne hebben in samenspraak met de dirigent een mix van pop- en showmuziek samengesteld. “Het wordt een kerkconcert zonder kerkelijke nummers”, aldus Jeanne. Ze legt uit: “Er is bewust voor deze mooie locatie gekozen. Hoewel we op verzoek wel buiten eigen dorp spelen, kiezen we ervoor om, als we zelf iets organiseren dat in eigen dorp te doen.” Ze vervolgt. “In het voorjaar hebben we een brunchconcert gehouden bij de ene horecagelegenheid en op 21 januari 2024 houden we een nieuwjaarsconcert bij de andere”, om schouderophalend toe te voegen: “De Stek is nog niet geopend dus daar kunnen we (nog) niet terecht.”

Het concert is er een gevuld met een mix van pop- en showmuziek. ”Van popmedley The Greatest Showman’, tot ‘Pelgrims choir, ‘Voila’, ‘Minutes from the hours’, maar ook ‘Marching through the movies’. Die titel zegt je zo wellicht niks, maar dat nummer kent echt iedereen en kan je ook zo meedoen. Dat is overigens ook precies de bedoeling. Het wordt meer dan eens een interactief concert”, belooft Jeanne.

En dat niet alleen. Voor nog meer volume wordt het fanfareorkest aangevuld met een aantal gastmuzikanten en naast muziek van het orkest staat er ook een gastoptreden op het menu. “Wie dat is of zijn, blijft een verrassing”, aldus Jeanne geheimzinnig.

Voor een kopje koffie/thee en wat lekkers in de pauze, wordt verzocht vooraf een kaartje te kopen á € 5,- p.p. maar: “Wie niets wil drinken, doet dat niet. De toegang is gratis”, meldt Jeanne om te benadrukken: “Het is voor ons een manier om inzicht te krijgen in hoeveel gasten we kunnen verwachten en te zorgen dat er voldoende klaar staat.” Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Het Bloemenhotel aan het Twijnmeer 44 in Gemonde en fanfareleden. Na afloop wordt schuin overgestoken naar De Schuif om nog even gezellig na te borrelen.

Lees ook