Afbeelding

Moord-Brabant: de duistere kant van Noord-Brabant

Uit

SINT-MICHIELSGESTEL - Op dinsdagavond 28 november zal onze dorpsgenoot Patrick Timmermans, historicus en directeur van Erfgoed Brabant, voor heemkundevereniging De Heerlijkheid Herlaar een lezing geven over ‘Moord-Brabant’, een verhaal over de duistere kant van de gezelligste provincie van Nederland. 

De lezing vindt plaats in de Beekvlietboerderij, Seminarielaan 3 in Sint-Michielsgestel. Aanvang 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur.

Gezellig, gastvrij en gemoedelijk, zo staan wij Brabanders bekend en zo zijn we onszelf ook gaan zien. Maar minder bekend is dat de provincie Noord-Brabant al jarenlang hoog piekt in allerhande lijstjes over criminaliteit. Waar heeft dat mee te maken? Het mogelijke antwoord op deze vraag ligt, zoals zo vaak, in ons verleden. Het wordt een lezing over muitende soldaten en brandschattende boeven, over smokkel en schavuiten, over moord en doodslag in Brabant.

Patrick Timmermans werkte in de afgelopen jaren als redacteur en presentator mee aan diverse regionale televisieproducties, zoals de Wandeling, Spoorzoeker, Brabantse Helden en Brabant900. Een aflevering van laatstgenoemde serie over de geschiedenis van Brabant in noord en zuid zal centraal staan in de lezing.

Voor leden van heemkundevereniging De Heerlijkheid Herlaar is de toegang gratis, aan niet-leden wordt een vrijwillige, graag contante, bijdrage gevraagd.

Lees ook