Afbeelding

Krabberdonk kijkt terug op een geslaagd jubileumweekend

Uit

KRABBERDONK - Afgelopen weekend werd de Krabberklup op het krabberfestterrein eindelijk in gebruik genomen voor de viering van het 55 jarig jubileum van Krabberdonk. Maanden van voorbereidingen gingen vooraf, maar de kop is eraf, zegt Julien Sleutjes van Krabberdurp Krie-eerders.

Samen met Toon Smits, vertegenwoordiger van Horeca United en de Krabberdonkse Koepel sloegen ze de handen in een om voor aankomend Karnaval alle karnavalsactiviteiten op een lokatie te krijgen.

Afgelopen vrijdag werd het podium van de Krabberklup voor het eerst gevuld. Samen met vele lokale artiesten en de Herremenie zetten ze een geweldige show neer in de vorm van het Krabberteejater. Zaterdag werd grootste tent nogmaals gevuld met hoogheden uit omliggende dorpen en diverse klubkes die bijeenkwamen op de jubileumreceptie. Nog tweemaal werd de Krabberklup gevuld: ook Feest in de Tent en Pink Sunday vonden dit weekend plaats in de grote tent aan de Donksestraat.

Het was een mooie generale voor wat komen gaat, aldus Toon Smits. Vele vrijwilligers staken dit weekend de handen uit de mouwen om dit mogelijk te maken, maar nu zijn we er klaar voor.

Vanaf vrijdag viert Krabberdonk Karnaval in een van de drie tenten op het Krabberfest terrein. Vijf dagen feest voor jong en oud. Krabberfest is een festival met voor elk wat wils. Net als bij een festival elders betaal je entree voor het Krabberfest. Met je ticket heb je vervolgens toegang tot 3 tenten: De KrabberKroeg, een sfeervolle kroeg, die de sfeer van een donkerbruin cafe uitstraalt. De krabberKeef en de KrabberKlup beide constructietenten waar van alles te beleven is.

Zo is dit jaar Scratch niet meer in de lokale sporthal De Misse maar onderdeel van Krabberfest. Iedere middag is er een programma voor jong en oud in de Scratch op het Krabberfest terrein. Zo komt er zaterdag een googchelaar en maandag is er een optreden van Kidspop met Monique Smit. Er is een springkussen en een spiegeldoolhof. Ouders, kinderen en opa’s en oma’s zijn hier van harte welkom. Scratch vindt je in de KrabberKlup. ’s Avonds verandert de Krabberklup in een feestlokatie voor volwassenen met onder andere een optreden van Baby Blue, de band van onze eigen Prins Lammebertus, vertelt Marcel Voets van de krabberdonkse Koepel.

Speciaal voor de jeugd tussen 11 en 17 jaar hebben we ’s avonds in de KrabberKeef Scratch XXL gepland. De keef is een wat kleiner tent dan de locatie in de Misse. Hiermee hopen we een Sfeer voor deze doelgroep te kunnen creëren die anders is dan overdag in de grote tent. Een plek waar je met je klasgenoten, vrienden en vriendinnen gezellig een feestje kunt bouwen.

Met je Krabberfest ticket heb je gedurende de hele dag toegang tot alle drie de tenten en kies je zelf waar jij het karnavalsfeest zou willen vieren. Net als op een festival geldt per tent vol=vol. Dus wil je een speciale activiteit of een artiest zien. Zorg dan dat je er op tijd bij bent! Ons programma vindt je op Krabberfest.nl

Lees ook