Afbeelding

Vrijdag 1 maart Repaircafé in de Moerkoal

Uit

MIDDELRODE - Op vrijdag 1 maart is het weer Repaircafé en jullie zijn allemaal welkom in de Moerkoal in Middelrode om iets te laten repareren. En dat gebeurt op elke eerste vrijdag van de maand. Het café start om 9.30 uur en eindigen om 12.00 uur. Kom liefst direct om 9.30 uur want dan heb je het meeste kans dat er voldoende tijd is om je reparatie uit te voeren. Dus als er iets kapot is, dan gaan de medewerkers voor jullie aan de slag.

Bij het Repaircafé zijn ook vier dames die vooral kleding en aanverwante zaken repareren. Zij zijn zeer ervaren en kunnen bijna alle klussen op dit gebied klaren. Deze dames en de andere vrijwilligers werken in het Repaircafé hard voor jou en het milieu en dat doen ze met veel plezier. Want weggooien is zonde voor zowel het milieu als voor je portemonnee. En het meeste van de spullen die worden aangeboden kunnen de vrijwilligers ook echt repareren. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel van harte welkom.

Iedereen wordt gevraagd om de spullen die ter reparatie aangeleverd worden thuis eerst helemaal goed schoon te maken. Bijvoorbeeld stofzuigers of koffieapparaten die niet schoon zijn kunnen niet aangenomen worden en moeten dus weer mee terug naar huis. Naast dat we dingen repareren komen er ook kinderen van groep 8 van de Herman Jozefschool die we kennis laten maken met techniek door ze apparaten en fietsen onder begeleiding te laten demonteren.

Op deze vrijdagmorgen is ook de Dorpstafel weer aanwezig in de Moerkoal. Er kan dan een praatje worden gemaakt en om raad gevraagd worden en natuurlijk kun je ook weer puzzels ruilen. Er is dus volop activiteit op vrijdagmorgen.

Lees ook