Winnende foto expositie Den Dungen 2023
Winnende foto expositie Den Dungen 2023

Expositie Fotoclub Den Dungen

Uit

DEN DUNGEN - Goed nieuws voor liefhebbers van (amateur) fotografie. Fotoclub Den Dungen bestaat 15 jaar en viert dit met een fotowedstrijd voor iedereen, een fotowedstrijd voor kinderen bovenbouw basisschool De Wegwijzer en... een eigen feestelijke expositie.

Deze expositie is te bezoeken op zaterdag 6 april van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 7 april van 11.00 tot 17.00 uur. Zoals al jaren weer in de de vertrouwde locatie, basisschool “De Wegwijzer”, Brouwerstraat 2, 5271 XR Sint Michielsgestel. Deze leeromgeving is tijdelijk omgetoverd tot een mooie feestelijk versierde, overzichtelijke tentoonstellingsruimte. 

De 25 beste foto’s van de wedstrijd zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van de expositie. Ook de resultaten van de kinderwedstrijd zijn hier te zien. Van de eigen clubfotografen worden zo’n kleine 100 foto’s geëxposeerd. Deze leden zijn ook aanwezig om toelichting te geven op de getoonde foto’s of vragen te beantwoorden.

Fotoclub den Dungen is een kleine actieve fotoclub met elf enthousiaste leden. Het hele jaar door worden diverse foto-opdrachten uitgevoerd, workshops gepland en vrije opnames gemaakt door de fotograven. Hierbij worden verschillende vormen van fotografie in de praktijk gebracht en wordt geëxperimenteerd met creatieve foto-ideeën. 

Het doel van de fotoclub is samen, op een ontspannen en gezellige manier de hobby fotografie uit te oefenen. Ze willen van elkaar leren over de techniek, camera-apparatuur en de beste foto-omstandigheden. Ze kijken naar een goede compositie, lichtinval, sluitertijd en diafragma. Zo streven zij naar een steeds verdere verbetering van hun fotografie. De resultaten en verbeterpunten worden gezamenlijk, op de maandelijkse clubavond besproken.

De expositie bestaat uit een mix van natuur-en landschapsfotografie, straatfotografie, portretten, zwart/wit foto’s en architectuur. Ook de maandthema’s van de club komen weer aan bod, waarbij iedere fotograaf vanuit haar/zijn invalshoek en creativiteit een thema in beeld brengt.

U bent van harte welkom, de toegang is gratis. Koffie, thee met cake of frisdrank zijn verkrijgbaar. Voor meer informatie of wanneer u lid zou willen worden van deze gezellige club kunt u contact opnemen met: fotoclubdendungen@gmail.com of gewoon tijdens de expositie met de aanwezige fotografen een gesprek aanknopen.

Lees ook