Afbeelding

Kinderkledingruilbeurs – lente/zomer kleding

Uit

MIDDELRODE - Na twee succesvolle kinderkledingruilbeurzen in 2023 in dorpshuis de Moerkoal gaan de initiatiefnemers dit evenement doorzetten. De lente/ zomer periode komt eraan en daarom organiseren we op zaterdag 13 april een ruilbeurs om kinderkleding (maat 86 t/m 176) te ruilen. Denk ook aan badkleding, slippers, sandaaltjes maar ook kleding voor Koningsdag. 

Dit keer voegen de initiatiefnemers een extra inlevermoment toe op vrijdag 12 april. Eerst even de kinderen naar school brengen, kleding tussen 8:30 en 9:30 uur langsbrengen in de foyer van de Moerkoal en daarna nog een rondje markt. Ook ben je welkom om op zaterdag tussen 10.00 en 11.30 uur de kleding van je kind in te leveren. Controleer thuis of de in te leveren kleding geen vlekken of gaten heeft en niet te verouderd is. Maatstaf is ‘Zou ik het mijn kind zelf aantrekken?’. 

En tot slotte de vraag om kleding die je inlevert alvast op maat te sorteren, dit scheelt de vrijwilligers veel uitzoekwerk. Lukt het je niet om de kleding op een van deze twee momenten in te leveren, neem dan contact op met Dorpshuis de Moerkoal (info@moerkoal.nl of 073-5033050), zodat ze kunnen kijken naar andere mogelijkheden. 

Voor de ingeleverde items krijg je een tegoedbon met een max van vijftien stuks waarvoor je ’s middags tussen 13.30 en 15.00 uur iets uit kan komen zoeken uit de andere ingeleverde items in de Köllekezaal van Dorpshuis de Moerkoal. Uit ervaring weten de vrijwilligers dat maat 140 t/m maat 176 bijna niet ingeleverd wordt, maar dat daar wel vraag naar is. Bij deze de oproep voor deze doelgroep om kleding in te leveren. 

De Moerkoal organiseert deze ruilbeurs om op een duurzame manier kinderkleding van onze kinderen een nieuw leven geven. Het gaat hierbij ook om iemand anders iets gunnen en blij te maken wat anders nog een seizoen achter in de kledingkast blijft hangen. Ingeleverde items die ’s middags niet meegenomen worden, worden gedoneerd aan ‘Stichting Jelle Dol-Fijn’. Deelname en entree zijn gratis.

Lees ook