Afbeelding

VVD: Goede ideeën op achterbanavond

Gemeente

SINT-MICHIELSGESTEL - De Gestelse VVD hield op 3 februari een avond bij De Zwaantjes in Sint-Michielsgestel. De avond was om met elkaar het glas te heffen op het nieuwe jaar en ideeën op te halen voor de komende tijd. De avond werd afgesloten met een Politieke Pubquiz met een prachtige beker voor de winnaar. De ideeënronde heeft heldere uitspraken opgeleverd.


De aanwezigen vinden dat een BOA goed voorbereid zijn werk moet kunnen doen. Daar horen ook beveiligingsmiddelen bij. De VVD heeft daar onlangs een motie over ingediend die niet op steun van de andere partijen kon rekenen.
Een van de aanwezigen beschreef het succes van de bodycam in zijn organisatie. Dat, samen met een licht zelfverdedigingswapen, vindt de Gestelse VVD een optie.

Het idee om qua inwoneraantal te groeien kan op grote steun rekenen bij de achterban. Om in de behoefte van onze eigen inwoners te voorzien, is deze groei wenselijk. Voor jongeren en ouderen die in de dorpen willen blijven wonen. Ook hebben we een verantwoordelijkheid voor de integratie van statushouders. Daar hoort voldoende en gevarieerde woningbouw bij.

Een flinke meerderheid van de aanwezigen vindt het belangrijk om één goede sporthal binnen de gemeentegrenzen te hebben. Een kwalitatief hoogwaardige sporthal verdient de voorkeur boven meer sporthallen met minder faciliteiten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de “gymzaal” voor de lokale behoefte moet verdwijnen. Bewegen is tenslotte belangrijk.

Zonnevelden horen thuis in het buitengebied maar pas nadat zo optimaal mogelijk gebruik is gemaakt van daken van woningen en bedrijven. Als ze in het buitengebied komen, moeten ze zorgvuldig ingepast worden zodat ze niet zichtbaar zijn. Hoewel de gemeente nauwelijks aan de A2 grenst, is langs de snelweg ook een goede optie.

Het bouwen van flexwoningen aan de Venkant is een lastig dossier. Ook de achterban vindt het lastig om een mening te vormen. De VVD heeft inmiddels al schriftelijke vragen gesteld aan het college over het proces. Het standpunt van de VVD-fractie is dat er flink wat mis gegaan is in de communicatie. Bij zowel het college als bij de bewoners. Dat moet op korte termijn verbeterd worden.

Veel input dus, op 3 februari. Input waar de fractie wat mee kan. Dit gaan we vaker doen.
Joost van der Steen, fractievoorzitter
Ytje van de Hulsbeek, raadslid

Lees ook