Afbeelding

Oorzaken en oplossingen tegen gistpuistjes

Ondernemend
Er zijn veel verschillende oorzaken van puistjes, maar weinig zijn zo irritant of hardnekkig onhygiënisch als het vervelende en hardnekkige gistpuistje. Het is zo moeilijk om ervan af te komen omdat ze blijven terugkomen, zelfs nadat je je huid hebt behandeld met alles van natuurlijke middelen tot sterke chemische comedonen. Gistpuistjes staan ook bekend als pityrosporum folliculitis, en ze treffen meer mensen dan je zou denken. Ze kunnen uiterst ongemakkelijk zijn, vooral voor mensen die er voor hun werk altijd representatief uit moeten zien. Als je voortdurend last hebt van deze hardnekkige rode puistjes op je gezicht, nek, schouders of rug, wat je ook doet, lees dan verder om erachter te komen waarom en wat je eraan kunt doen. Lees ook wat de mogelijke oorzaken zijn van gistpuistjes en hoe je dit oplost.

Acne bestrijdende huidverzorgingsproducten

Als je van je schimmelinfectie af wilt komen, moet je investeren in een goede acne wash. Je kunt ook op zoek gaan naar een cleanser die salicylzuur en benzoylperoxide bevat om je huid te helpen zuiveren. Als je acne te ernstig is en je er helemaal vanaf wilt, kun je een door een dermatoloog voorgeschreven product proberen. Er zijn veel verschillende soorten acnebehandelingen die je kunt proberen, dus het is belangrijk om er een te vinden die bij jouw huidtype past. Dermatologen raden meestal benzoylperoxide, tretinoïne of isotretinoïne aan. Als je recepten wilt vermijden, probeer dan een acneproduct met deze ingrediënten te vinden. Het gebruik van de juiste acnespoeling kan ook helpen toekomstige puistjes te voorkomen.

Gebruik benzoylperoxide crème

Benzoylperoxide is een sterke chemische stof die acne-veroorzakende bacteriën doodt. Het wordt vaak gebruikt in acnebehandelingen omdat het de huid uitdroogt en de bacteriën doodt die puistjes veroorzaken. Het kan echt nuttig zijn om van gistpuistjes af te komen, omdat het het gebied uitdroogt en de bacteriën helpt doden. Je kunt het ook combineren met een milde acnebehandeling om het nog sterker te maken! Het is belangrijk op te merken dat benzoylperoxide tijd nodig heeft om volledig te werken, dus verwacht geen snelle oplossing. Het kan tot 6 weken duren voordat je volledige resultaten ziet. Het gebruik van een product met een hoog percentage benzoylperoxide kan ervoor zorgen dat je huid gaat schilferen, dus zorg ervoor dat je regelmatig hydrateert. Voor advies en meer informatie lees je hier verder.

Lees ook