Afbeelding

15 jaar Dirk van Uden Makelaardij & Taxaties, het expertise-team voor de lokale huizenmarkt

Ondernemend

SINT-MICHIELSGESTEL –Dirk van Uden Makelaardij en Taxaties, het expertiseteam voor de lokale huizenmarkt, bestaat 15 jaar. 6 dagen per week staat Dirk van Uden met zijn team voor u klaar om uw woning te verkopen of de koper te begeleiden bij de aankoop van een woning. Tevens maakt hij taxatierapporten op voor diverse doeleinden.

Dirk droomde al vroeg van een carrière als makelaar. Na een snuffelstage in Havo-4 bij J.L.S.M. Pernet makelaars in Berlicum wist hij het zeker. Na de middelbare school volgde hij een gerichte opleiding aan de HBO MER met als afstudeerrichting vastgoedkunde. Na een tweede stage en het afstuderen werd hij in Berlicum aangenomen als assistent-makelaar.

“Door de economische crisis in 2008 verloor ik mijn baan”, vertelt Dirk. “Daarom ben ik op 1 april 2009 als zelfstandig makelaar verder gegaan. Het kantoor werd gestart vanuit de thuis locatie in de Tuinstraat in Den Dungen, tegelijkertijd een noodzakelijke baan ernaast als WOZ taxateur.

In 2014 kreeg ik van Ben Voermans, de toenmalige bakker, de unieke kans om de deuren te openen van mijn eigen kantoor aan het Maaskantje 47. Ik ben begonnen in een slechte economische tijd en heb desondanks het bedrijf op kunnen bouwen tot waar we nu staan, een gerenommeerd kantoor met een voltallig team bestaande uit zeven personen.

“Mijn verkoopteam bestaat momenteel uit styliste Conny, Servi de fotograaf die ook de promotiefilmpjes en droneopnames maakt, Nathalie die ingezet wordt als presentatrice, Mariëlle en Stephanie op de binnendienst, Claudia als assistent- makelaar en ik zelf.”
Bij dit middelgrote laagdrempelige kantoor heeft u als verkoper of als koper steeds hetzelfde aanspreekpunt. De medewerkers houden van korte lijntjes.

Dirk: “vanaf 2016 ontstond er een enorme vraag op de markt, de huizenprijzen explodeerden en de rol en werkwijze van de makelaar veranderde. In 2009 hoorde ik mezelf nog zeggen “Mevrouw de woning staat pas 1 jaar te koop”, de koper kraakte de woning vaak af in de hoop ver onder de vraagprijs te kunnen bieden. Nu vindt de kijker het vreemd als de woning 3 weken op Funda staat! “

Zo werken we met een ‘Sneak Preview’. Het Sneak Preview bord komt enkele weken voor de publicatie op Funda al in de tuin te staan. Op deze manier brengen we de woning in een vroeg stadium onder de aandacht bij een grotere doelgroep, het is immers onze taak als makelaar om de beste koper te vinden voor de woning, dit is niet altijd de eerste beller. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van ons nieuwe aanbod, meldt u dan aan als previewmember via onze site.

Dirk van Uden is dit jaar uitgeroepen tot duurzaamste makelaar van de regio, vooral dankzij het duurzaamheidsadvies dat Dirk geeft voor iedere woning. Het energielabel speelt een zeer grote rol in het verkoopproces. Vanaf 1 januari krijgen woningen met B, A en hogere labels extra financieringsmogelijkheden tot wel € 50.0000 (A++++). Woningen met label E,F,G zijn momenteel lastiger te verkopen. Hier hebben wij de oplossing voor!

Iedere verkoop zien we als een maatwerkopdracht, afhankelijk van de wensen van de verkoper en type woning waarbij kwaliteit voorop staat.

De belangen van onze verkoper staan daarbij voorop. We hebben een helder verkoopproces, iedereen is welkom en kan zijn interesse kenbaar maken, de verkoper beslist uiteraard aan wie wordt verkocht. Alle bieders krijgen, na verkoop, inzicht in het biedlogboek om te zien wat uiteindelijk geboden is. De mooiste beloning vind ik dat we na de overeenkomst het vertrouwen krijgen van de koper om ook zijn/haar woning te mogen verkopen.

Dirk: “Ik hoop met mijn huidige team nog vele jaren zo door te kunnen gaan en een persoonlijk en slagvaardig kantoor te kunnen blijven in ons werkgebied in de gemeente Sint-Michielsgestel en omgeving.”

Dirk van Uden Makelaardij & Taxaties Maaskantje 47 5271 XE Sint-Michielsgestel Telefoon: 073-2606060 info@dirkvanuden.nl

Lees ook