Afbeelding

Alleen JBC ’t Dupke 3 wint op laatste wedstrijddag NPC

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL -  JBC ‘t Dupke 1 heeft de derde plaats in de Topdivisie van de Nederlandse Petanque Competitie uiteraard weten te behouden, maar met relatief veel invallers kwam het niet tot winst op de laatste wedstrijddag tegen Le Biberon uit Leeuwarden. 

Tot aan de laatste triplet wedstrijden was er nog niet heel veel aan de hand en stond JBC ’t Dupke 1 met 14 – 7 vóór. Door de beide laatste triplet wedstrijden te verliezen gaf JBC ‘t Dupke 1 toch de winst uit handen: 14 -17. Na de successen van de afgelopen jaren draaide het seizoen 2023-2024 uit op een teleurstelling voor JBC ‘t Dupke 1. 

Er waren in de Topdivisie drie teams behoorlijk aan elkaar gewaagd, maar van deze drie heel goede teams bleek JBC ‘t Dupke dit jaar net de minste. In de onderlinge duels liet JBC ‘t Dupke net te veel punten liggen om wederom aanspraak te mogen maken op de nationale titel. PUK uit Haarlem werd over het hele seizoen gezien terecht Nederlands kampioen met uitstekende cijfers in de nationale competitie. PUK zal Nederland dus ook gaan vertegenwoordigen in Europa. Ook De Gooiers eindigde nog boven JBC ‘t Dupke. 

JBC ‘t Dupke 2 speelde gelijk (4-4) op de laatste wedstrijddag en handhaafde zich daarmee op de vierde plaats in de Tweede Divisie van de NPC. Vanuit deze competitie promoveert ’t Zwijntje uit Apeldoorn naar de Topdivisie waar het in het volgende seizoen dus het eerste team van JBC ’t Dupke zal treffen. 

JBC ‘t Dupke 3 heeft door een overwinning van 6 - 2 de derde plaats zeker gesteld. Mooie Boule uit Berlicum en Boules de Boeuf uit Oss waren nog wel een concurrent voor die tweede plaats. Mooie Boule won het onderlinge duel van Boules de Boeuf en bleef daarmee met een gelijk puntentotaal in het spoor van JBC ‘t Dupke maar het betere ‘doelsaldo’ van JBC ‘t Dupke 3 geeft de doorslag voor de derde plaats. 

Alleen JBC ‘t Dupke 4 heeft in de editie van de NPC 2023-2024 nog twee wedstrijddagen te spelen. Voor het overige is de NPC 2023-2024 verspeeld. Seizoen 2024-2025 begint op zaterdag 21 september. Tot die dag worden er nog verschillende leuke toernooien gespeeld bij JBC ’t Dupke. Zo is er op 13 april het Man-Vrouw Toernooi. Voor méér informatie zie www.dupke-jeudeboules.nl

Afbeelding
Afbeelding

Lees ook