Bij de foto: Axel van Litsenburg (wit shirt) in duel met een speler van Nieuwkuijk

SCG’18 verliest bij koploper

Sport

SINT-MICHIELSGESTEL - Na zeven mooie overwinningen op rij gingen de spelers van SCG’18 met een goed gevoel op bezoek bij de koploper Nieuwkuijk. Het werd helaas geen overwinning, maar een ongelukkige nederlaag (2-1). Gelet op het veldspel had een gelijkspel er zeker in gezeten, maar het geluk was deze wedstrijd niet aan Gestelse zijde.

De wedstrijd werd gespeeld onder behoorlijk winderige omstandigheden en dat had zeker invloed op het spel van beide teams. Er was heel veel balverlies en het aantal kansen aan weerszijden was gering. Een schuiver van Arthur Bot van SCG ging voorlangs. De grootste kans was voor de spits van Nieuwkuijk maar zijn schot ging zelfs over de grote ballenvanger vlak achter het SCG-doel. De rust ging in met 0-0.

Na de rust werd het spel niet veel beter. Nieuwkuijk nam wat meer het initiatief en het kreeg ook enkele mogelijkheden, maar de SCG-defensie stond opnieuw goed en keeper Jorg de Laet was een volgend betrouwbaar blok om de inzetten onschadelijk te maken. Aan de andere kant had Boyd van Dijk pech toen zijn inzet op de buitenkant van de paal belandde.

Twintig minuten voor tijd kwam Nieuwkuijk op voorsprong. Een ogenschijnlijk houdbare bal werd door keeper Jorg de Laet verkeerd beoordeeld. De bal verdween onder hem door in het doel en zo werd het 1-0. Even later werd het 2-0 toen een hoge voorzet gedragen door de wind over keeper Jorg de Laet in het doel belandde. SCG deed daarna nog wel wat terug door een kopbal van Stan van Rooij, maar daar bleef het helaas bij, zodat de eindstand 2-1 werd.

Op zondag 7 april a.s. speelt SCG thuis tegen RKDVC. Hopelijk kunnen er dan weer punten worden bijgeschreven.