Puck Brullemans in actie
Puck Brullemans in actie

Zeven x goud, drie x brons voor Berlicumse judoka’s.

Sport

BERLICUM - Het Tomoda toernooi was hét toernooi van de maand maart. Zestien Judoka’s van JBC Berlicum reisden af naar Nijmegen. 

De dames mochten de spits afbijten. Dit begon meteen goed: Sjimmie van Baal, Naima Verkaart en Awisa Faray wonnen al hun partijen met mooie ippons en werden kampioen.

In de ochtend kwamen daarna de jongens -10 en -12. Maxim Geukemeijer verloor zijn eerste partij op straffen, maar wist zich goed te herpakken en won drie partijen op rij. De strijd om brons werd een zware partij die hij uiteindelijk op beslissing verloor. Puck Brullemans won de eerste partij met een houdgreep, maar verloor de tweede. Ook hij maakte een doorstart en won in de herkansing twee partijen, de volgende partij bleef Puck goed aanvallen, kwam 4 seconden in een houdgreep, daaruit en probeerde er zelf een te maken. Dat lukte net niet. Ondanks aanvallend judo verloor hij door die paar seconden houdgreep op beslissing. Hij eindigde als 5de.

In de middag de heren -15 en -18. Tim Wannee had weinig tijd nodig om zijn tegenstanders te werpen, hij won alle partijen eenvoudig en werd kampioen. Huub Sleutjes begon lekker met twee winstpartijen, in de halve finale verloor hij echter, maar via de herkansingen wist hij een bronzen medaille te veroveren. Quinten Marinus en Jimi Elfrin verloren hun eerste partij maar wisten zich via de herkansingen terug te vechten en brons te veroveren.

Jaimie Bekkers had al meegedaan in de -15, hij won alle partijen met ippons. In de finale kwam hij op een waza ari achterstand, maar wist dit in de laatste minuut om te zetten in een overwinning. Jaimie deed daarna nog mee in de -18, De eerste ronde werd gewonnen. In de tweede ronde moest hij tegen clubgenoot Bruin de Berg. Bruin won, via de herkansingen wist Jaimie nog drie partijen te winnen, De partij om het brons besliste hij binnen een minuut met een perfecte Uchi Mata. Bruin won ook de volgende twee partijen en wist ook de finale op overtuigende wijze te winnen.

In Bremen streden dit weekend Aaron van Osch, Siebe Faas, Stan van Riel en Quinn Hulshof op het sterk bezette masterstoernooi. Siebe begon goed met drie winstpartijen. Via de herkansing eindigde hij als 9de in dit sterk bezette veld. Aaron won ook zijn eerste twee partijen maar kreeg geen herkansing. Quin begon sterk en won vier partijen op rij. In de halve finale verloor hij van de later kampioen, een Braziliaan. De partij om het brons verloor hij van een Italiaan. Een knappe vijfde plek. Op maandag en dinsdag deden de heren nog mee aan de trainingsstage in Bremen, dit als voorbereiding op de komende Europa cups.

Lees ook